Walking Football? Wat is dat?

Walking Football is een voetbalvorm die toegankelijk is voor iedere 60-plusser ongeacht geslacht, fysieke gesteldheid of voetbalverleden. Een bedreven begeleider zorgt er voor dat iedereen op zijn eigen niveau en op een veilige manier in beweging is, waarnaast de sociale contacten minimaal zo belangrijk zijn! Er zijn bij Walking Football maar weinig regels. De spelregels bij Walking Football bestaan uit het feit dat er altijd één voet aan de grond gehouden moet worden, er mag dus niet worden gerend. De bal mag niet boven heuphoogte uitkomen en slidings zijn ter strengste verboden. De training bestaat uit een warming up, wat korte oefeningen en afsluitend een partijvorm op een kwart veld.
Vaak denken mensen dat ze al een heel voetballeven achter de rug moeten hebben om mee te kunnen doen. Walking Football is juist gericht op alle niveau’s, van mensen waarvoor de reguliere 11×11 competitie te groot is geworden als voor mensen die nog nooit tegen een bal hebben geschopt! De nadruk ligt bij Walking Football niet op het winnen, maar om het plezier in bewegen. Met generatiegenoten, oude teammakkers of onbekende dorpsgenoten in beweging zijn en in contact komen zijn de voornaamste belangen bij Walking Football. Gezelligheid, meedoen en fitter worden staan dus centraal.

Sporten? Dat is voor mij niet goed meer.

Dit is in veel gevallen niet waar. In één van de eerste bijeenkomsten wordt een korte vragenlijst doorgenomen en een korte fittest afgenomen. In verreweg de meeste gevallen is dit geen belemmering om te mogen starten met Walking Football. Een ervaren begeleider zal er voor zorgen dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen.

Wanneer kan ik beginnen?

Maandagavond 14 September is om 19.15 uur de inloop. Er zal dan eerst een vrijblijvende kennismaking zijn en er wordt uitleg en informatie gegeven over het spel Walking Football. Na deze avond kunt u nog beslissen of u wilt gaan deelnemen.
De trainingen zullen iedere week plaatsvinden op de donderdagochtend vanaf 09.30 uur. Na een kop koffie is er gelegenheid tot omkleden en staan we om 10.00 uur op het veld. De training duurt ongeveer een uur.