Gieterveen krijgt lesje in effectiviteit

Gieterveen heeft voor de derde keer op rij een verliespartij geleden. Waar men vorige week tegen BATO ook al een punt verspeelde door een slordige fase in de tweede helft, was dit ook deze week in Hoogezand het geval. Qua veldspel horen de groenhemden tot nu toe zeker in de vierde klasse thuis, maar qua efficiëntie en slordigheden kan het nog veel leren van haar tegenstanders.

Fris en beter
Het geval was namelijk dat de ploeg van trainer Nijgh in de eerste helft haar tegenstander volledig overklaste. Waar Kwiek waarschijnlijk dacht een ploeg in de neerwaartse spiraal te treffen, speelde Gieterveen juist fris en beter dan haar tegenstander. Kwiek liet de bezoekers van achteruit opbouwen, wat hun goed paste. Veelvuldig werden de spitsen in stelling gebracht en vooral Weerts was een plaag voor de verdediging. In de eerste 10 minuten kreeg Gieterveen al een aantal goede mogelijkheden via Nijhuis en de Vries. Een inzet van Nijhuis werd van de lijn gehaald en de Vries kreeg zijn voet net niet tegen de bal op een voorzet van Weerts.
Het was wél Weerts die de score opende. Met een fraaie actie passeerde hij zijn man en schoot snoeihard raak in de verre hoek. 0-1.