Met ingang van het seizoen 2019/2020 is de uit Beerta afkomstige Jaap Sikkema hoofdtrainer van vv Gieterveen.

De voetbalvereniging uit zijn woonplaats is voor Jaap een rode draad. Hij speelde ruim 16 seizoenen in de hoofdmacht van de groenhemden uit het Oldambt. In al deze seizoenen wist hij het aanvoerderschap te bereiken, maar de voormalig doelman scoorde nooit. Momenteel is hij trainer van het vrouwenteam bij SV THOS en trainer van de JO 15-1 van de gezamelijke jeugdopleiding van THOS en BNC, BTC.

Jaap heeft afgelopen week zijn opleiding tot trainer TC3 met succes afgerond. Hij werd tijdens zijn opleiding begeleid door, voor Gieterveen volgers, oude-bekende, René Nijgh (22 wedstrijden, 5 doelpunten, 1 gebroken neus), die momenteel hoofdtrainer is in Beerta.

Sikkema is werkzaam in de scheepsbouw als pijpfitter. Opmerkelijk is dat hij in de selectie van vv Gieterveen wereldkampioen pijpfitten Dennis Smit tegenkomt.

Het bestuur van vv Gieterveen is er van overtuigd dat het met Jaap een waardige vervanger heeft binnengehaald voor Jordi Nijgh, die naar 3 jaar trainerschap op de Hoogkaamp, zijn carriere voortzet bij 3e klasser vv Weerdinge, en wenst beide heren veel succes!