Het was een van de grote vraagstukken deze zomer. Gaat Thijs Piening, beter bekend onder zijn voetbal naam Simon da Silva Pininho, zijn contract bij Gieterveen verlengen of vertrekt hij na 25 jaar voor een nieuw avontuur.

Aangezien de transfer window voor overschrijvingen binnen het amateur voetbal reeds op 15 juni sloot kon Pininho zijn carrière alleen vervolgen bij professionele voetbal organisaties. Geen logische stap voor één van de sterspelers uit de 6e reserve klasse maar de penningmeester begon zich rijk te rekenen toen Red Bull New York zich opeens meldde.

De clubs waren er snel uit, maar de onderhandelingen tussen de inmiddels 34-jarige vedette en de Amerikanen liepen een stuk moeizamer. Piening stelde duidelijke eisen aan zijn overgang. Hij wil perse met rugnummer 7 spelen (nu in het bezit van Haïtiaans international Derrick Etienne), alleen trainen op de donderdag avond en de garantie dat hij niet hoeft te vlaggen als de wissels op zijn.

Hier kon Red Bull New York niet aan voldoen. Pininho besloot de onderhandelingen te staken toen ook duidelijk werd dat hij de Formule 1 auto van Max Verstappen niet mocht lenen tijdens de winterstop en verlengde zijn contract bij Gieterveen met één seizoen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Pininho ook dit jaar weer hoge ogen gaan gooien in het tweede elftal van Gieterveen. Het team dat is samengesteld uit vedettes die zelf ooit eens talenten waren.